Michael Jackson heeft ongelooflijk veel hits op zijn naam staan. En niet eens al die hits zijn van zijn solo carrière, want ook samen met zijn broers heeft hij met de Jackson Five al een behoorlijk aantal hits weten te scoren, waaronder ‘I’ll be There’, ‘Can You Feel It’ en nog veel meer.

In 1971 werd hij al klaargestoomd om aan een solocarrière te beginnen. Zijn eerste solo hit was ‘Ben’, het titelnummer van een thriller voor kinderen over een jongen die een vriendschap kreeg met een rat die Ben heette. Het nummer was, gezien de inhoud van de film, uiterst serieus en verrassend sentimenteel te noemen. In 1977 kreeg Michael Jackson een rol in de film The Wiz, met onder andere Diana Ross. Daar ontmoette hij Quincy Jones en samen met hem maakte Michael zijn vijfde soloalbum, ‘Off The Wall’. Dit was een succes en het maakte van Michael Jackson een wereldster. In 1982 kwam het legendarische album ‘Thriller’ uit en toen was de doorbraak echt compleet. Daarop stond een duet met Paul McCartney, ‘The Girl Is Mine’ en dat was een succes. Ook het nummer ‘Thriller’ zelf natuurlijk, met de iconische videoclip erbij. En natuurlijk de nummers ‘Beat It’ en ‘Wanna Be Startin’ Somethin’. Uiteindelijk werd Thriller het best verkochte album aller tijden et een totale verkoop die tussen 65 en 110 miljoen verkochte exemplaren ligt.

En zo zijn er nog veel meer enorme Micheal Jackson hits waarmee hij de hitlijsten heeft weten te bestormen. Denk hierbij aan nummers als:

  • Bad
  • Billie Jean
  • The Way You Make Me Feel
  • Black Or White
  • Jam
  • Earth Song
  • Heal The World
  • Remember The Time
  • Scream
  • Ghost

en nog veel, veel meer. Het is een ontzettend lange lijst. Maar zo kun je zien hoe ongelooflijk veel legendarische nummers deze man op zijn naam heeft staan. Het is dan ook niet zomaar iets natuurlijk. Zijn iconische hits zijn nu nog steeds op de radio te horen en ze swingen gewoon nog de pan uit. Zijn nummers worden veelal ook als tijdloos bestempeld en dat is eigenlijk ook wel waar. Want zijn stijl is nog steeds van invloed op artiesten van nu. En dat is natuurlijk heel erg bijzonder te noemen.

Het is jammer dat hij te vroeg is heengegaan. Want er stond nog veel meer mooie muziek op ons te wachten. Helaas is zijn persoonlijke leven altijd heel erg moeilijk geweest, wat volgens velen ook de oorzaak van zijn overlijden had kunnen zijn. maar zijn lange hitlijst is het meest belangrijke om te onthouden. Want zijn muziek beïnvloed jong en oud op een zeer positieve wijze. En dat zal nog heel lang zo door blijven gaan.  Liedjes Als ‘Smooth Criminal’. ‘Liberian Girl’ en nog veel, veel meer zullen nog heel erg lang over de hele wereld te horen zijn. Een genot voor de echte muziekliefhebbers n fans van de legendarische Michael Jackson.