Dat Michael Jackson een groot artiest was is natuurlijk Bekend. Hij had een zeer speciale zangstem, hij danste als de beste en produceerde en componeerde. Maar er zijn een aantal dingen van Michael Jackson die je misschien nog helemaal niet wist. Daarom hebben wij er een paar voor je op een rijtje gezet. Voor meer hierover, zie ook luisterboeken over micheal jackson.

Michael Jackson was kaal toen hij overleed

Als je vaak foto’s en dergelijke van Michael Jackson hebt gezien dan zal het waarschijnlijk al zijn opgevallen. Hij ging van krullende lange haren tot korter haar en daarna redelijk stijl. Zijn kapsel veranderde opvallend veel en in en heel snel tempo. De reden hiervan is dat hij al een behoorlijk lange tijd pruiken droeg. In zijn autopsierapport is te lezen dat hij zo goed als kaal was toen hij overleed en dat de haren die hij nog had, aan een pruik verbonden waren. Een feitje waar nog lang niet iedereen van op de hoogte is.

De hit Bad was eerst bedoeld als duet met Prince

Het nummer Bad van het album met dezelfde naam staat natuurlijk in ons muzikale geheugen gegrift. Maar de versie die wij met zijn allen kennen was in principe niet zo bedoeld. Jackson had het nummer eigenlijk samen met Prince op willen nemen. Maar deze wilde daar helemaal niets van weten. Prince liet ooit in een interview weten: “De eerste zin in dat nummer is ‘Your butt is mine’, dus ik zei meteen: ‘Wie gaat dat tegen wie zingen?’ Want één ding was zeker, Michael gaat dat niet tegen mij zingen en ik al helemaal niet tegen hem. Dus vanaf dat moment hadden we een probleem.”

De twee stonden trouwens wel bijna een keer samen op het podium. Dit was tijdens een concert van James Brown. Eerst werd Michael Jackson het podium opgeroepen door zijn leermeester James Brown en toen Prince een aantal minuten later verscheen, was Jackson al vertrokken. Ze hebben nooit samengewerkt, wat op zich wel erg jammer is.

De band om zijn arm droeg Michael Jackson met een reden

Het zal je al wel zijn opgevallen dat Michael Jackson haast altijd verscheen met een band om zijn rechter bovenarm. Dit was tijdens optredens, maar ook in het openbaar. Veel mensen dachten dat het een soort modestatement was, wat natuurlijk niet ondenkbaar zou zijn geweest. Maar er zat iets anders achter. De band was bedoeld om aandacht te vragen voor kinderen die in slechte omstandigheden opgroeiden. Hij liet ooit in een interview weten dat hij de band zou blijven dragen zolang er nog kansarme kinderen op de wereld waren. Een nobel gebaar.

En zo weet je weer wat meer over de man en de artiest Michael Jackson. Het zijn kleine dingen misschien, maar ze geven ook een duidelijker beeld over dingen in zijn leven. Het was een bijzondere artiest die nog veel meer dingen deed waar men helemaal niets van wist, of waarvan de reden niet heel bekend was. Het is toch leuk om een aantal nieuwe dingen over de King of Pop te kunnen leren door dit soort wetenswaardigheden te lezen.