Muzikaal gezien is Michael Jackson misschien wel de grootste artiest die er ooit  is geweest, Helaas is hij 25 juni 2009 overleden, maar op een bepaalde manier leeft hij nog steeds. En dat komt door zijn muziek. Hij heeft dan ook ongelooflijk veel mooie nummers gemaakt en albums die alle records hebben gebroken. Michael Jackson begon ooit met zijn broers in de Jackson Five maar een aantal jaren later ging hij uiteindelijk solo. En dat heeft hem zeer zeker geen windeieren gelegd. Albums als ‘Off The Wall’ en natuurlijk ‘Thriller’ en ‘Bad’ zijn iconisch te noemen, vooral het nummer Thriller van het gelijk genaamde album heeft enorm veel teweeg gebracht.

Het nummer hat een heel erg lange en vooral ook erg spannende clip. Hij was enorm lang en het was als een soort speelfilm gefilmd. De clip van Thriller duurt in totaal 14 minuten en kwam in 1983 uit. Het wordt vaak genoemd als allerbeste en populairste videoclip aller tijden. Daarin zijn er verschillende enge zombies en dergelijke te zien. Het is zeker de moeite waard deze clip eens te bekijken als je hem nog nooit hebt gezien. Alleen al  het dansen wat er in voorkomt is geweldig. Daarna heet Michael Jackson nog veel meer van zulke lange videoclips gemaakt, zoals voor het liedje Bad en nog veel meer.

Wat dat betreft heet Michael Jackson de videoclip geheel nieuw leven in weten te blazen. Vooral in de jaren 80 van de vorige eeuw waren videoclips heel erg belangrijk. Iets wat vandaag de dag een heel stuk minder is. Tevens heeft Michael Jackson met zijn muziek een heleboel artiesten weten te inspireren. En dat gaat vandaag de dag nog steeds door. Hij heeft de basis gelegd en de artiesten van nu kunnen daarop verder breien. Maar het staat vast dat de muziek die hij maakte uniek te noemen is. Zijn manier van zingen, zijn dansen en nog veel meer hebben ervoor gezorgd dat hij een eenmalige artiest is. Tot op heden is er niemand geweest die dat oom maar heeft weten te benaderen. En het lijkt erop dat dit voorlopig ook niet het geval zal zijn.

De muziek van Michael Jackson is nog steeds enorm populair en is eigenlijk wel tijdloos te noemen. The King of Pop zal voor altijd als een legende door de tijd gaan. En dat is eigenlijk ook wel terecht ook. Als je puur naar zijn muziek kijkt is het toch echt wel vast te stellen dat hij een geniale artiest is geweest. Sommige mensen beweren zelfs dat hij nog leeft. Maar dat laten we maar eventjes in het midden.